EN YENİ HABERLER

Türkiye Sandık Başında

Seçim Sonuçlarını Yayın Yasağı Kalkınca sitemizden takip edebilirsiniz...

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanabilmek için sandık başına gitti. Oy verme işlemi Doğu illerinde 07:00'da, Batı'da ise 08:00'da başladı. 


AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, Komünist Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi 85, Hak ve Özgürlükler Partisi 78, Doğru Yol Partisi 67 ve Liberal Demokrat Parti 61 seçim çevresinde seçime katılıyor. Seçimde, Türkiye genelinde 21 bağımsız milletvekili adayı yarışıyor.

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
















1 Kasım Genel Seçimleri için oy verme işlemleri devam ederken karşımıza sandık başından ilginç kareler geliyor.  

© 2014 Güncel Kal - ALL RIGHTS RESERVED
Template By FIANESIA Diberdayakan oleh Blogger