EN YENİ HABERLER

Yılbaşı Tatili 4 Gün mü? 31 Aralık Yarım Gün mü

Yılbaşı Hangi Güne Denk Geliyor? Yılbaşı Tatili Kaç Gün Olacak? İşte yanıtı..

2016 yılbaşı tatili ile ilgili görsel sonucu

2016 Yılbaşının bu sene perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle yılbaşı gününün tatil olup olmadığı gündem konusu.. Yılbaşı yaklaşırken herkesin merak ettiği ise yılbaşı tatilinin kaç gün olacağı.. 31 Aralık Perşembe günü yarım gün mü? Eğer 31 Aralık yarım gün olursa bu 3,5 gün tatil demek oluyor..

2016 YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

31 Aralık Perşembe günü tatil edilirse, 1 Ocak Cuma ve Hafta sonu ile birlikte yılbaşı tatili 4 gün olması ihtimal. Ancak 2016 yılbaşı tatili ile ilgili  bir açıklama yapılmadı. Yılbaşı tatili için Bakanlıktan Resmi  bir açıklama gelmesi bekleniyor. 
30 Aralık Çarşamba günü yoğun kar yağışı olacağı haberleri yönünde olunca tatilin 31 Aralık'ta tam gün olabileceğini düşündürüyor.



2015 YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLMUŞTU?

Geçen sene yılbaşı tatiline 2 Ocak 2015 dahil edilmişti. 2 Ocak 2015 tarihinden tüm çalışanlar idari izinli sayılmışlardı.Yılbaşı tatili de böylece 4 gün olmuştu.


YILBAŞI GECESİ NEDİR NE ZAMAN BAŞLAR?

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır. 1 Ocak Türkiye dâhil, dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günüdür. Pek çok kültürde yılbaşı gecesi, özel olarak hazırlanmış yiyecekler ve içecekler tüketilerek, çeşitli eğlenceler düzenlenerek geçirilir.




© 2014 Güncel Kal - ALL RIGHTS RESERVED
Template By FIANESIA Diberdayakan oleh Blogger